Followers

Thursday, February 24, 2011

mama ku pernah pesan !

"dalam hidup ni kita jangan terlalu berkawan
rapat dengan seseorang...time baek,,abes
rahsia luar dalam kita duk kongsi same2..
bila dah mula timbul krisis,, apa yang pernah
janji semua terbongkar"

ha lebih kurang macam tu la mama aku pernah
pesan kat aku..even kite rapat dengan orang tu
sangat2,, jangan la kite crite semua hal peribadi
kite kat orang2 tersebut..sebab memang lumrah
manusia,,bila perasaan sayang bertukar kepada
benci,, apa yg d janji kan semua dah lupe.















al kisahnya ~ ~

malam tu ak kat umah along. duk layan fb smbil
lepak2 tgok tv dengan along.

TETIBE....

weh along,, ni bukan adik pade ******* ke???
perghhh baru je dtang kL ntok shopping dah
free hair?? hahaha.klaka gile babe!
pastu mulut akak aku ni memang pedas weh.
"kahkah bukan adik die la weh.memang sah die!!
perghh klaka gile die dressing. kalau ye pon nk
free hair,,dressing la cntik2 sket...ni nampk sgt
cam "rusa masuk kampung"..kahkah...lebih kurang
camtu la perbualan aku dngan akak tersyg ak tu...

pastu ak mula la terdetik nak wat status kt fb camni.
"adakah trend sekarang baru je jejak kL,,da bukak
tudung,,tak tahu la kalau pg oversea bukak ape
lak kan?apa pendapat anda semua?"
tak sangka status ak tu dpat sambutan yg hangat...
dan paling ak xsangka ade hamba Allah yg terlebih
PERASSAN dude! kahkah klaka gile wei...
saye tuju pada orang lain,,kenape anda terase lebih?
nampak sangat kamu dah makan banyak cili petang tadi..
hakhak...cian kamu pedas yea..."nak air ke,,boleh je saye
suap kan..." KAHKAHKAH dan KAHKAHKAH.














maap ler kalau kamu terasa...saye tak tuju pada kamu
pon...so jgn terlebih perassan yea cik kak oii....
kalau ko xbuat,,ko xkan terase la weh...xperlu nak
gelabah dan ko nak mntak simpati dr ahli2 fb....

so moral of the story,, hidup kite ni mesti ade perubahan..
even xbanyak,,skit2 pon jadi la... "saye tak touch kamu,,
dan tak ingin pon touch kamu,, so kamu jangan la gedik2
nak touch2 saye ni...marah saye punye en.yayang nanti...
ok bye2 smue... lega ati ak boleh luah kt my bloggy ni..

pesanan penaja: sorry pada pihak2 yang terlebih makan cili.
                        
p/s:: oppsss terlebih kasar la words aku kali ni.haha.lantakla! 

3 comments:

  1. pesanan mama amatloahh pentingg yayangg...betul2...tapi kita un kene pandai pilih teman untuk bersahabat bukan??pedas2 pun kene terima la yunkk an....sape lagi nak ingatkan kite melainkan "sahabat" betul tak??
    sahabat yang baik akan sentiasa mengingati sahabatnya ^_^

    ReplyDelete
  2. betol kate kamu cik kartika.. saye stju sgat.
    orang yang xboleh trime nshat org,,org yg susah
    ntok brjaya d dunia dan akhirat...huhu

    ReplyDelete
  3. kak cikkkkkkkkkkk

    ReplyDelete