Followers

Wednesday, August 24, 2011

sila buat aduan kat web kementerian perdagangan kalau kena TIPU ngan syarikat mana2 !




salam semua.

seryesly aku memang rasa tension gila dan rasa sangat mental
bila orang dari CELCOM asyik kol aku. dia kata nombor
sekian2 ada daftar bawah nama aku. tapi HARAM aku tak
kenal langsung nombor tu kot. aku sebenarnya malas nak amik
tahu. tapi kalau dah setiap hari kol,naik menyampah jugak aku
rasa. last2 semalam aku pegi branch celcom centre PJ.

macam sial pegawai kat situ. kerek nak mampos time layan aku.
pastu siap tinggikan suara lagi. inikah perangai rakyat mesia yang
katanya tinggi berbudi bahasa???

okey,okey. aku bukan nak crita pasal akak yang sial tu.tapi pasal
pihak CELCOM yang menipu orang ramai dan aku salah seorang
menjadi mangsa keadaan tu.

critanya macam ni.30april 2011 aku ada pegi pesta buku kat PWTC.
ok aku tekan kan kat sini,P.W.T.C. duk seronok2 tengok2 buku yang
nak beli, sekali ada promoter CELCOM datang kat aku,adik ngan
akak aku. dia kata sekarang CELCOM buat promotion apa ntah pastu
ada bagi simkad free. blablablablabla dia duk sembang,last dia mintak
IC kat kitaorang katanya nak daftar nombor simkad baru yang dia bagi tu.
so kiteorang bagi la.pastu dia kata nombor akan ada 2hari pastu. tapi past
peristiwa tu kitaorang takde guna langsung nombor tu.kira tak amik tahu
langsung la.simpan je simkad tu.

TAPI TUP,TUP,TUP......

last week pihak celcom kol aku kata nombor sekian2 ada daftar bawah
nama aku dan aku wajib bayar. bukan sikit. nak dekat RM200. HOIIII!!!!
ko ingat aku ada duittt nak bayar?? kalau aku ada duit pon aku tanak
bayar pasal bukan aku yang guna.

pastu bila aku pegi setel kat branch celcom PJ tu, dia kata tak payah buat
report sebab nanti payah kalau polis masuk campur.dia ada bagi tawaran
kat aku.katanya suruh aku sewa nombor tu sebulan
rm50 + setem hasil rm10 = RM 60.

RM60??? wei duit jugak tu. dan ntok pengetahuan korang,bukan 1
nombor,,tapi DUA NOMBOR. tak ke ******* tu ???

aku sabar lagi, tapi akak yang sial tu cakap makin kerek ngan aku.
aku rasa nak je tampar muka perempuan tu. dia macam nak salahkan aku
la dalam kes ni. aku dah geram sangat aku sound je. EEE TAK SANGKA 
BETOL CELCOM SYARIKAT YANG ADA NAMA KAT MESIA NI
SANGGUP TIPU ORANG RAMAI.BUKAN AKU SORANG YANG
KENA,RAMAI LAGI KOT.



pastu terus aku blah dari situ.kang lama2 aku duk situ batal pulak puasa aku.


bila aku crita dekat adik aku,dia kata jangan bayar pape. pastu dia
suruh aku buat aduan kat KEMENTERIAN PERDAGANGAN.
aku pon terus la buat aduan.alhamdulilah berkat doa orang teraniaya +
orang berpuasa Allah makbulkan doa aku.baru jap tadi orang celcom kol
aku kata dia dah mansuhkan bayaran bil yang aku kena bayar tu. ha tahu
pon takut............!!!!!!!!!!!!!

so moral of the story ntok diri aku n korang semua,, jangan senang2
bagi IC kat orang,jangan mudah rasa terpedaya, dan jangan pakai celcom
lagi.hahaahha.

ok bye,nak sambung study balik.. ^_^


5 comments:

  1. celcom memang nak tipu je keja mereka tu... duit2, nak bawa diut haram tu ke neraka ke?? duit tu pakai bayar dosa mereka ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe.memang bengang gile la dengan celcom ni >_<

      Delete
  2. cik myna sy pn bru kene dgn cel ni...geram gile..so cik myna buat aduan kt KP kes ni kire settle la eh?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Nak mintak tolong sgt. Mcm mana nak buat aduan dekat kementerian perdagangan tu ek? Susah ke

    ReplyDelete